VERANTWOORD BIJBELGEBRUIK

Wat bedoelen we met “verantwoord bijbelgebruik” De doorvertaling van Gods Woord naar vandaag, moet recht doen aan wat de bijbelschrijvers voor ogen hadden toen zij voor hun tijd en cultuur schreven. Deze cursus wil je hierbij helpen door jou de zogenoemde contextuele aanpak te leren. Je stap voor stap vertrouwd maken met de verschillende fasen van lezen, uitleggen en toepassen.

De cursus duurt 5 avonden en tijdens de cursus wordt je door middel van oefeningen gestimuleerd om uiteindelijk zelf actief bezig te gaan met het onderzoeken van Gods Woord. Aan het eind van de cursus is je eigen bijbelgebruik veranderd. Je ontvangt een cursusmap en ná elke cursusavond via de mail alle relevante materialen van die avond.

De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur. De kosten voor de volledige cursus van 5 avonden zijn € 20,- (materiaalkosten).

Cursusavonden

Bedoeling is dat de cursus vanaf januari 2023 weer wordt aangeboden. Hou de media van de gemeente in de gaten en check af en toe deze site.
Locatie: zaal 1 van het kerkgebouw (beneden)

Aanmelding en verdere informatie via onderwijs@clcleeuwarden.nl(de cursus staat open voor leden en niet-leden van CLC Leeuwarden)

X